Lite besviken

Det är inte så ofta jag blir besviken på allt detta med instagram men tidigare i veckan blev jag faktiskt det! Oftast är det en glad och uppmuntrande stämningen som råder men när det kommer till samarbeten så händer det något hos följarna. Jag vill ta upp och resonera lite om detta, dels för att höra vad ni tycker men också för att berätta hur saker ligger till!


Jag har tidigare nämnt att man väldigt tydlig märker att bilder utmärkta med samarbete resulterar i otroligt mycket mindre likes, vilket i sin tur leder till sämre räckvidd, alltså förre som ser bilden! Sämre räckvidd kan resultera i att företaget inte längre vill samarbete med en’

Tidigare i veckan la jag ut en för mig väldigt nära och personlig bild på Freja då jag kände att det kunde vara roligt att visa lite mer av min familj. Detta inlägg var märkt med samarbete och responsen blev genast sämre än om jag jämför med övriga bilder! Jag har full förståelse att man inte kan gilla alla ens bilder men det är inget sammanträffande att samarbetsbilder får sämre engagemang! Varför är det så? Kan vi inte ge varandra cred och en dunk i ryggen när nåt gått bra? Just det blir jag lite besviken på!

Att man märker bilderna med samarbete har absolut inte något att göra med att man vill stoltsera/skryta över dem utan det är vi influencers skyldiga att göra enligt marknadsföringslagen! Detta för att inte lura och vilseleda följarna! Det handlar om att vara seriös! Det är många som inte gör det men de följer inte reglerna som de ska!


För oss som lägger ner otroligt mycket tid på våra bilder, tid som många gånger tas från familjen är samarbeten vår betalning för det jobb vi lägger ner! Detta skattar vi i efterhand på! Att vi får betalt i pengar eller produkter är för mig inte något konstigare än att få lön på sina ordinarie jobb. Uteblivna samarbeten kan resultera i att man inte kan fortsätta med sin blogg eller instagram i samma utsträckning!

Det är otroligt viktigt att allt jobb och all den tid man faktiskt lägger ner på detta värdesätts. Vi som gör detta måste bli duktigare på att se vårt värde men jag tänker också att det är otroligt viktigt att följarna/läsarna också sätter ett värde på det vi gör och förstår att vi Inte kan göra allt gratis! Många av oss gör detta inte bara som en rolig hobby utan har valt att satsa på det som ett yrke och då måste det också kännas att man får stöd i det!


Jag vill också återigen påtala att alla mina samarbeten som visas via min blogg/instagram ör 100% genuina och ärliga från min sida! Jag skulle aldrig ens fundera på att lägga ut samarbeten som jag själv inte står för! Jag tackar nej till otroligt många samarbeten av just den anledningen!

Jag skulle önskaom ni som läser detta skulle kunna    lämna en liten kommentar om varför ni tänker att det blir så! Kom gärna med era tankar!


Kram från dagens gnällkörring ❤️

Gillar

Kommentarer

Sofia
Sofia,
Hej hej! Ur mitt perspektiv som bloggläsare så kan jag ibland uppleva att inlägg som är sponsrade inte känns lika änta som andra inlägg. Jag känner ibland inte att jag vill gilla en bild då jag inte står för/vet vad det är för företag som det görs reklam om. Därför är jag mer restriktiv med att gilla sponsrade inlägg. Dock tycker jag inte alls det är fel att vara sponsrad, men jag vill veta att det är genuint och jag har följt dig för kort tid för att veta det... Jag vet att Underbara Clara skrev ett inlägg om hennes sponsrade inlägg, vilka hon valt att samarbeta med och vilka hon inte valt att samarbeta med - och framförallt varför! Så det kanske är en idé att vara tydligare med varför du samarbetar med vissa företag, för att vi läsare inte bara ska se det som reklam för någon produkt, utan ett samarbete mellan dig och ett företag du tror på 😊 Tack o hej 😊
Annelii01
Annelii01,
Hallå hjärtat ❤ Känner så väl igen mig i det du skriver och det är ju så tråkigt.... Men nu måste jag ju erkänna att jag bara gillade bilden, ska bli bättre på att kommentera 😙 Önskar dig en fin kväll hjärtat ❤
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229