Nu får det vara nog

Hej på er! Har inte hunnit uppdatera bloggen under veckan. En del övertid på jobbet och målningen i Vilgots rum har tagit min tid!

Som många säkert sett så har det cirkulerat en hel del statistik på stories utifrån en kampanj som två tjejer startat om köpta följare! Jag la själv upp min statistik i stories för att delta då jag tycker att diskussionen är otroligt viktigt att ta upp och belysa ur många aspekter!

Jag tycker det ör otroligt tragiskt att det finns konton som valt att köpa följare och jag tar helt avstånd från detta och vill på inget sätt förvara det. Dock tänker jag att dessa personer många gånger mår sämst själv, för vem vill leva i en lögn?. Detta med köpta följare påverkar givetvis oss andra bl.a. genom att bilder med flera tusen köpta likes konkurrerar ut andra bilder. De konkurrerar även ut samarbeten från "rena" konton då företagen väljer konton med många följare. Det sorgliga i allt är att många tappar motivationen att fortsätta. För mig handlar mycket av detta om ärlighet och moral men där är vi ju förstås många som tänker olika. Jag är helt övertygad om att allt detta kommer visa sig förr eller senare. What goes around comes around!!

Men med sånna här diskussioner kommer tyvärr mindre roliga saker också fram. Jag tänker att det är otroligt viktigt att vara är väl insatt i ämnet vad gäller algoritm mm när diskussionen om köpta följare dras igång för att INTE rikta missvisande misstänksamhet mot oskyldiga konton! Ibland upplever jag det som en jakt att kunna hänga ut någon! Man pratar om olika sätt att kunna se om man har köpt följare eller inte. Likes i förhållande till följare, hur fort kontot har vuxit mm. Jag tror dessvärre inte att det är så enkelt! Mycket handlar om algoritmen och hur långt ens bilder når ut. Ett konto med 3000 följare kan med en bild hamna i rekommenderat flöde för att instagram styr det så och på det sätter få otroligt mycket följare. Ska man då misstänka det kontot för att ha köpt följare direkt?!! Ett konto med 20 000 följare kan vid dålig räckvidd endast få drygt 250 likes. Har denne då köpt sina följare för att likes i förhållande till följare inte stämmer??!

Låt inte denna diskussion handla om att misstänka varandra vilket jag upplever att det har blivit just nu! Handlar inte instagram om att lyfta varandra inte anklaga varandra??! Får vi slippa diskutera om vem som lägger ner mest tid för att få kvalitativa flöden, vi alla kämpar och lägger ner tid på våra konton

Jag tänker att diskussionen snarare behöver handla om att hjälpa företagen att hitta sin målgrupp. Det är verkligen så att ett konto med 5000 följare kan uppnå samma resultat i ett samarbete som ett konto med 100 000 om denne har rätt målgrupp för samarbetet. Att följa upp ett samarbete och utvärdera det för att se om samarbetet gett företaget önskat resultat! Bygga långvariga relationer mellan kontoägare och företag. Att samarbetet ska handla om att båda parter strävar efter att hjälpa VARANDRA! Många företag stirrar sig blinda på antalet följare och inte om kontots följare motsvarar företagets målgrupp. På så sätt betalar företaget för ett samarbete som inte ger dem det resultat som de trott och hoppats på. Dock tänker jag att företaget har ett ansvar att kolla upp detta innan de inleder ett samarbete! Ömsesidigt hjälpande mellan konto och företag är det jag tror på🙏🏻


.

Kram!

  • Nära Lillpite

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229