INSTAGRAM 2017

Under året som gått har instagram varit allt annat än enkelt! Under mitt första halvår efter jag startade mitt konto 2016 växte mitt konto i raketfart! Alla ljusslingor och chynkyplädar gjorde likesantalet skyhögt! Efter diverse diskussioner på instagram i början av detta år, om att konton inte kan växa så fort som vissa gjorde, började jag sätta mig in i hur saker fungerar på instagram. Jag började förstå detta med algoritmen och hur den väljer ut det den vill att vi ska se. Ljusslingor, chunkyplädar och blomblad mm var just sådana triggers som fick otrolig räckvidd och gigantiska likesantal. Då jag inte ville ha ett flöde med enbart dessa saker för att få följare och likes så slutade jag med det! Jag slutade även använda vissa taggar och började blockera konton som jag upplevde är bluffkonton (det gör jag fortfarande) Jag beslutade mig för att jag ville nå en kvalitativ publik inte kvantitativ (om det ens ör ett ord🙈) Det viktiga var inte att växa fort utan att fortsätta utvecklas. Med det sagt vill jag ju givetvis att mitt konto ska växa och att mina bilder ska nå ut men i så fall utifrån vad jag tycker om inte vad jag tror andra ska gilla. 

Jag märkte under våren en drastisk skillnad på likes och tillströmning av följare och efter att ha läst på så märkte jag att mina bilder under ett par månader varit ”shadow banned” Instagram bannade mina bilder för att jag alltid hade samma taggar under varje bild. Det ska man inte ha. Väldigt många drabbades av detta.  Det skadade min räckvidd på bilderna väldigt mycket. Jag fick tips och råd att lägga ut två bilder om dagen, en på morgonen och en på kvällen för att komma tillrätta med detta. Det blev bättre. Dock kände jag en stor press och stress över att leverera bilder och kom fram till att det inte är hållbart. Jag vill inte hålla på så. Det tar död på det jag tycker om och då kan jag lika gärna sluta. 

Jag förändrade också stilen på mitt flöde till lite mörkare bilder vilket i sig också påverkat räckvidden. Idag har jag inte ens en tredjedel av de likes jag tidigare fick och inte i närheten av antalet nya följare per dag men jag lägger ut de bilder jag tycker om, inte vad jag tror instagram och algoritmen ska gilla. Det ger mig inte lika mycket likes eller följare men det ger mig ett välmående. Hellre en fågel i handen än tio i skogen.

Under året som gått har jag också gjort många otroligt fina samarbeten men också haft att göra med företag som bara vill få och inget ge! Sånt får va!


Sammantaget har detta år varit kämpigt vad gäller instagram men som jag tidigare skrivit så är det i motvind som draken flyger! Jag är nöjd över vad jag ådstakommit med mitt konto och mitt flöde. Mitt mål 2018 vad gäller instagram är att lära mig ta ännu finare bilder! Sen har jag några fler mål men de behåller jag för mig själv än ett tag💕

Gillar

Kommentarer

moa_nyberg
moa_nyberg,
Alltid lika klok du 🖤
nouw.com/moa_nyberg
Mittpallas
Mittpallas,