Hur skapar man harmoni i ett rum

Gokväll!

För mig när jag gör en förändring i ett rum strävar jag hela tiden att få det harmoniskt. Harmoniskt för mig är säkert inte samma som det är för just er. För mig handlar det om att den där lugna avslappande känslan ska infinna sig i det rum man är i eller att man känner att rummet andas enhetlighet om ni förstår hur jag menar. Jag älskar känslan att vara i ett rum som förmedlar ett lugn och för att åstadkomma just det målar jag ofta med lugna varma färger. Jag tycker att detaljerna i rummet hellre kan ta plats och skapa en stil än väggarna. . Att måla väggarna istället för art välja en mönstrad tapet tycker jag ger större utrymme åt variation i detaljer. Jag upplever att man på en mönstrad tapet kanske inte sätter vilken tavla som helst detta för att jag vill att tavlan på något vis ska harmoniera med tapeten. Detta blir man inte lika styrd av när det gäller en målad vägg. Detta är dock utifrån hur jag vill skapa harmoni. Kanske blev tjorvigt förklarat men jag hoppas ni förstår 😊Ytterligare en sak som gör att jag upplever att rummet blir harmoniskt är när ärgskalan går ton i ton. Det behöver inte alls vara i samma färg men ändå att man ser att färgerna följer en röd tråd i rummet. Man kan ha mycket i andra färger också men dessa sätter jag gärna i förvaringskorgar.


Sen tycker jag att det ger en harmoni att inte ha överflöd av saker i tex en bokylla. Jag älskar bilder på bokhyllor fullproppade i böcker och andra personliga och fina saker. Dock har jag själv svårt för det i mitt hem då jag ofta tycker att det blir rörigt. Jag gillar exvis att en och en sak för stå i fokus på ett hyllplan. Vi har en stringhylla i köket som tyvärr har blivit ett ställe där vi lägger allt sådant krafs som vi inte orkar sätta där de faktiskt ska vara. och detta stör mig. Inte alla dagar men om jag är stressad så vill jag ha det undanplockat och enkelt i hyllorna. Less is more så att säga.


Som jag skrev i början så tänker jag att vi skapar harmoni i våra hem utifrån vad harmoni är just för en själv. Att fundera vad det är som gör att man trivs i ett rum, eller inte trivs är ett tips från mig. Sen att se till helheten. Att hela hemmet på något sätt ska följa en röd tråd tror jag skapar en härlig harmonisk stämning. Fundera på din inredningstil och vad du vill ådstakomma när du väljer vilka detaljer du ska ha för att forma just din känsla och stil.

Gillar

Kommentarer

mammatillruth
mammatillruth,
Du skulle mer än gärna få komma hit och fixa 😁 Älskar ditt hem!
nouw.com/mammatillruth
Mittpallas
Mittpallas,
ååå vad snäll du är! 😘
nouw.com/mittpallas
Mittpallas
Mittpallas,
har fått lite förfrågningar och om du på riktigt är intresserad så kan vi prata mer om det 😘
nouw.com/mittpallas
mammatillruth
mammatillruth,
Så börjar du någon gång med såna projekt så är jag din första kund 🙈 haha
nouw.com/mammatillruth