HUR MYCKET TID LÄGGER VI PÅ SOCIALA MEDIER?

Jag har den senaste tiden funderat väldigt mycket på hur stor del av min tid som läggs på sociala medier. Har även till viss del kännt en viss press och stress att lägga ut bilder på instagram, ge respons på andras bilder samt skriva på bloggen. Denna press och stress har gnagit på motivationen. När jag kommer hem från jobbet försöker jag att inte kolla instagram mm fram tills barnen lagt sig men jag ska ärligt säga att telefonen kommer fram titt som tätt. Av sociala medier matas man hela tiden av inspiration på gott och ont! Och hur mycket man än försöker att stå tillbaka för alla intryck man får så är det enklare sagt än gjort. Man jämför sig otroligt mycket med det som visas.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg om "sanningen bakom arrangerade bilder" så vet jag att det som vi matas av och som jag är en del av i och med mitt inspirationskonto, inte visar verkligheten, så blir jag trots det påverkad ändå. Kanske inte av jakten av ett perfekt städat hem (för det kan jag aldrig få) utan jakten på snygga bilder. Hur ska det då inte vara för dem som tror att verkligeheten ser ut som på bilden och aldrig sett det "sanna" hemmet??! Må då vara oss vuxna som ändå många gånger kan ha den distansen men våra barn och ungdomar som inte kan ha det och som växer upp med sociala medier i handen. Där tänker jag att vi vuxna har en enormt viktig roll och ansvar att hjälpa våra barn att förstå verkligheten. Jag anser också att vi som driver inspirationskonton, bloggar mm har ett ansvar att lyfta denna fråga för att så gott man kan även förmedla en del av verkligheten också vilket kan hjälpa andra att inte känns sådan press.

För min del har jag varit tvungen att stanna upp lite och prioritera och fundera över de aktiva val jag gör. För mig ska inspiration vara glädjefyllt och roligt inte stressande och pressande. Jag är en person med höga krav på mig själv och gör jag något så är det all in. Dock har jag nu bestämt mig för att sänka kraven. Ni kanske har märkt att inläggen på instagram inte är lika frekventa och inte heller blogginläggen. Det måste ligga på en rimlig och lustfylld nivå. Sociala medier har en förmåga att krypa under skinnet på oss och då bör man ta sig en funderare på hur mycket man ska få låta det påverka en.

Tack för er tid! Ha en mysig fredagkväll

Gillar

Kommentarer

Bra!! Mitt i prick!! Nu är jag inte en av de som egentligen känner så stor press över antal inlägg eller inte, ej heller postar jag från mitt eget hem (kanske en detaljbild jag tycker är fin om den passar till vad jag ska skriva) men jag har förstått att många har samma funderingar som du. Och en annan sak, BRA och jätteroligt att du kom till Saxnäs, ditt resonemang behövs! Puss och kram!!
norrlandsdesignkreativ.se
admin
,
Ååå tack Tina! Blir så glad av dina kommentarer! Ha en fin kväll