Hur man får sitt instagramkonto att växa....

Det händer då och då att jag får frågan hur jag gjort för att få så många följare på instagram. Säkert kan många med betydligt fler följare än mig svara bättre på den frågan men jag tänkte svara hur det varit för mig.

När jag startade mitt konto hade jag aldrig kunnat drömma om att jag idag skulle sitta med över 33.000 följare. Jag började med att lägga ut bilder på lite allt möjligt men då inredning är mitt största intresse så visade det sig ganska snabbt att det var det mitt konto skulle handla om. Samt att jag var blöt i svett när jag försökte ta kort på barnen i en ny outfit. Mitt tålamod hanterade inte riktigt den stressen..haha..Det är lite enklare att fota objekt som inte rör på sig.

Jag märkte ganska snabbt att jag själv drogs till konton som hade vackra enhetliga flöden och har själv försökt skapa ett enhetligt flöde. Med enhetligt menar jag främst att bilderna redigeras på samma sätt, ooojaa bilderna redigeras. Detta är något jag tycker är viktigt, att bearbeta bilden ordentligt med ljus, mättnad, skärpa så att man får en bild som man är nöjd med. Sedan är det viktigt att hitta sin stil på bilder. Efter att ha hängt på instagram ett bra tag nu har man lärt sig att det är mycket olika stilar. Givetvis på inredning men också på redigeringen. En del gillar väldigt ljusa, lite suddiga bilder, en del ganska mörka med hög kontrast osv. Jag har själv haft ett flöde med väldigt ljusa bilder och pastelliga inslag, vilket har lockat en del. Numera har jag försökt att inte ljusa upp bilden lika hårt då jag tycker att bildkvalitén förstörs. Men viktigast av allt är att lägga ut bilder som man själv är nöjd med samt att köra sin grej! Tror ibland det blir mycket jakt på likes och följare och att det ibland får styra allt för mycket vad man lägger ut.

Många säger att man för att få ett bra engagemang hos sig bör lägga upp två bilder om dagen. En på morgon och en på kvällen. Från en början kunde jag till och med lägga upp tre bilder om dagen men det ebbade så småningom ut till en om dagen. Nu lägger jag dock ut två. Bästa tiden på kvällen är vid 19-21.00

För att nå ut till så många som möjligt använder många hashtags, inklusive jag. Man kan använda upp till 30 st per bild och detta blir sökmotorn för just den bilden. Det är där många som inte följer dig kan hitta till ditt konto. Det är viktigt att variera hashtags och att välja båda stora och små taggar då ens bilder, om de inte hamnar i topppen fort förvinner bland andra bilder i hashtags som väldigt många använder, typ #interiodesign #interior123 osv. Sedan är det väldigt viktigt att använda hashtags som är relevanta till bilden samt att byta hashtags till varje bild för att inte råka ut för Shadowbanning som många, även jag råkat ut för. Det kan verkligen vara förödande för engagemanget. Vill man inte använda hashtags behöver man inte det men då blir räckvidden på bilden genast sämre.

Shout for Shoutout (Sfs) är ytterligare en del som jag vet vissa inte alls gillar, Dock ger det givetvis en skjuts för ens konto om man deltar i en sfs och blir repostad. Det är ett ypperligt tillfälle för nya följare att hitta till enskonto. När jag just hade börjat med mitt konto deltog jag i en Sfs (visste knappt vad det var )hos @ingerliselille som då hade ca 60 000 följare och hon delade mitt konto genom en bild av Frejas rum. Jag hade då ca 100 följare och genom den delningen fick jag kanske 150 följare till vilket var väldigt mycket då. Efter det rullade det liksom igång. Man kan även ha en egen Sfs vilket är väldigt roligt och verkligen en egoboost.

Det jag tycker är viktigast av allt för att "lyckas" i instagramvärlden är att vara trevlig. Ta dig tid att vara in och kommentera hos andra och socialisera. Jag har "träffat" så många här inne som jag så gärna vill möta irl. Vissa har jag mött och andra kommer jag med all säkerhet någon gång att möta. Jag tror det är viktigt att vara en "bra" instagramare och värna om sina följare, stora som små. För mig har det varit viktigt att hålla hårt i kontakten med de konton som följt mig från början oavsett hur många följare de har. Ibland har jag märkt att konton som från en början varit väldigt aktiv med att kommentera hos en, sedan växer förbi och då inte längre fortsätter att kommentera. Det tycker jag är sorgligt och helt olikt mitt sätt att vara. Nåväl alla gör som man vill.

Att köpa till sig följare vet jag att en del pysslat med för att växa och det är något jag helt tar avstånd från och inte heller riktigt fattar. Liksen och förljarantalet blir ju liksom helt fejk. Men det får stå för de personerna som gör så, men jag tror absolut inte att det är en framgångsfaktor. Ärlighet vara längst och bra bilder!

Här ser ni skillnaden på min redigering förr jämfört med nu! Skäms nästan att visa hur mina bilder såg ut när jag just startat mitt konto men samtidigt glad över den utveckling som skett hos mig, så jag bjuder på den
 

 

Gillar

Kommentarer

Claudia
Claudia,
Vilket intressant inlägg Frida. Ska ta till mig av tipsen. Har också reflekterat över hur vissa som växer förbi en, också glömmer en längs med vägen. Tråkigt tycker jag. Sen socialiserar man givetvis i mån av tid och lust. Vilken utveckling när det gäller dina bilder, roligt att se. Vad brukar du använda för redigeringsapp? Har du någon riktigt bra att tipsa om? Kram Claudia interior_by_claudia
admin
admin,
Kul att du tycker det Precis som du skriver sp kommenterar man i mån av tid. Skulle skriva in det men glömde det Jag använder mig främst av instagrams egna redigeringsprogram men har ganska nyligt bekantat mig med Snapseed som jag verkligen gillar
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229