Helgens fynd!

Hej på er!
Så var ny vecka igång! Helgerna rusar trots att man försöker ta till vara på var enda liten sekund av den! Vi har haft en riktigt mysig helg. Min sambo har främst ägnat sig åt renoveringen som sakta skrider framåt! I veckan ska bla klinkret beställas! Jag och barnen kamperade ihop och vi åkte i söndags tillsammans med en kompis och hennes barn till skogen för ett nytt försök att hitta svamp. Denna gången hittade vi faktiskt ett gäng Karl-Johan och ett gäng sandsopp! Gissa vem som blev lycklig!

Förr om åren när vi plockat har vi alltid ätit upp det vi fått ihop under dagen på kvällen men denna gång tänkte jag att jag skulle prova att torka svampen. Så igår när jag hade min jobbahemifrån dag passade jag på att torka svampen!

För er som undrar så hyvlade jag svampen riktigt tunt på en mandolin, la ut svampen på ett bakplåtspapper och sedan in i ugnen. Ugnen ställde jag in på ca 40 grader samt varmluft. Sedan ställde jag upp så att luckan inte var stängd. Där fick svampen vara i ca 3 timmar innan den blev riktigt torr.

Nu ser jag framemot att göra en god svampsås av den torkade svampen. Yummi, yummi!


Gillar

Kommentarer

MalinsHusochHem
MalinsHusochHem,
Så gott med svamp!😍👌🏼
nouw.com/malinshusochhem