GOLVSLIPNINGEN

Just kastat mig i soffan efter en rejäl städning på nedervåningen! Min mamma och mormor 90 år har varit här och hjälpt mig! Så tacksam för det! Efter golvslipningen kändes det som att huset behövde en rejäl genomgång då slipdamm far överallt ! Nu känns det som att vi kan bocka av detta projekt så när som på att skjuta fast listerna!

Tänkte jag skulle berätta lite för er om hur det gått till! Vi anlitade en firma för att få våra golv slipade och infärgade! Golven är slipade i olika omgånger för att få en jämn yta. Efter det var det dags för infärgningen. Vi har valt att använda oss av en hårdvaxolja från en leverantör som heter Loba! Den är applicerad två varv, första varvet är den blandad med 1/3 vit hårdvaxolja och 2/3 transparant. Sista varvet är med transparant hårdvaxolja! Jag ville åt en mjölkig infärgning av golvet dvs att kvistar och trästruktur skulle synas igenom men att golvet ändå skulle ha en vitaktig färg, vilket jag tycker de lyckats bra med! Det blev en otrolig skillnad och det känns som ett nytt rum! Vad tycker ni?

Om nån av er funderar på att slipa golven och ev infärga så tveka inte att höra av er kanske jag kan vara behjälplig

Gillar

Kommentarer

admin
,
Tack! Visst blev det bra
admin
,
Tack! Vad kul du tycker det!
Isabel
,
Hej Frida! Åh så snyggt det blev och så roligt att du startat blogg! 😊
admin
,
Hej! Tusen tack! Kul du hittat hit
Helena,
Blev helt otroligt snyggt! (-: Har länge velat slipa våra golv på nedervåningen och nu blev jag förstås ännu mer peppad på det.
Mybigwhiteoldhouse
admin
,
Tack vännen =)
admin
,
Tack goa du
Elin
,
Otroligt fint! Snubblade över din blogg idag och blev blixtförälskad! SÅ inspirerande bilder! Jag tänkte också måla mina vardagsrumsväggar i Washed Linen (bestämde mig när jag hittade din blogg och den perfekta nyansen som jag letat efter 😉) och undrar hur du har målat in eluttagen i samma färg...? Är de spraymålade? Tar tacksamt emot tips! Kramar från ett nytt fan 😊
admin
,
Men så himla glad jag blev nu Tusen tusen tack! Jag har faktiskt bara rollat över dem och tryckt till med förg så att jag ser att de är täckta! Washed linen är Såå fin Lycka till!
Elin
,
Åh, så smart och enkelt! Måste testa TACK!