Från gammalt till nytt!

Jag har hur länge som helst letat efter ett fint vitrinskåp. De man faller för är oftast så otroligt dyra vilket har gjort att jag har letat på köp och säljsidor för att hitta nåt jag tycker om och som jag kan jobba lite på. Innan jul hittade jag faktiskt ett för 200kr som jag som potential i!

Min sambo, snäll som han är. Åkte och hämtade skåpet som då såg ut så här!

Jag är medveten om att jag skymtas i blåställ i glasrutan..haha


Jag började renoveringen med att ta bort spröjsen på glaset. Sedan slipade och grundade jag hela skåpet med Jotuns häftgrund universal. Jag har spacklat urfräsningen som ni kanske ser på bild! Jag vill ha en ganska rak och enkel känsla i mina möbler så därför ville jag ta bort de detaljerna. Jag spacklade också för knopphålen då jag inte visste vart jag ville sätta de nya knopparna!

Sen slipade jag spacklet och herregud vilket jobb det var. Fick nog lov att spackla och slipa i tre omgångar innan det blev bra! Jag hade först tänkt en lite ljusare kulör till skåpet men blev inte nöjd med det prov jag köpte hem föst. Orkade helt enkelt inte tjorva med massa provburkar så jag safade och körde på min favoritfärg, Kalkgrå från Jotun som jag köpte hos Colorama . Min sambo kapade till nya hyllplan då de som var innan var i glas!

Jag beställde knoppar från Frontapply . Så himla snygga! Just dem jag valde hittar ni här . De har ett otroligt bra utbud av knoppar och handtag till bra priser.

Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ha ett öppet skåp eller om jag ska hänga dit glasdörrarna. Tycker det är rätt fint att låta det vara öppet! Vad tycker ni?

Visst blev det lite skillnad?!

Gillar

Kommentarer

ninarellman
ninarellman,
En sån fin färg 😍
nouw.com/ninarellman
Mittpallas
Mittpallas,
Elaine
Elaine ,
Hej. Då jag genast blev förälskad i färgen och tänkte prova den, så googlade jag på den, Jotunkalkgrå ...men jag får upp en nyans som är väldigt beige? Så kallad gråbeige. Inte alls den nyans du har på bilderna. Hur, var hittar jag nyansen just du fått till? Vill verkligen inte komma hem med kalkgrå och öppna burken för att finna att jag fått med mig den inte alls så fina färgen jag vill ha.
Mittpallas
Mittpallas,
Alltså den är lite gråbeige. svårt att få rätt färg på bilderna man tar! Jag älskar färgen! Verkligen varm och behaglig. köp med dig en provburk för att se😊 min färg är målad med snickerifärg som har en högre glans än väggfärg vilket Kan förändra intrycket av färgen! Men som sagt den är en varm greigeaktig färg 😊
nouw.com/mittpallas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229