FRAMGÅNG VS MOTGÅNG

En sak som slagit mig mer och mer senaste tiden är hur det kommer sig av många av oss har väldigt svårt för att unna varandra framgång. Många gånger är det väldigt lätt att vara stöttande, förstående, tröstande vid motgångar men inte alls lika många klappar en på axeln och säger "Gud va bra du är" eller "grymt bra jobbat" vid framgång! Detta har blivit ganska tydligt vid olika inlägg här på bloggen men också på instagram! Inlägg som handlar om när det går tyngre får oftast betydligt fler läsare än om jag skrivit om ett roligt samarbete av något slag. Samma på instagram, inlägg som är sponsrade får inte alls samma gensvar. Hur kommer det sig?? Stämningen inom instagram är överlag väldigt berömmande. Önskar många gånger att det vore lika självklart i det vardagliga livet. Jag tycker det är otroligt viktigt att berömma andra både i med och motgång! Jag är inte heller alltid så duktig på att säga till andra när jag tycker de är bra men jag tänker på det och försöker hellre säga en gång för mycket än för lite. Det betyder så otroligt mycket att få höra det! Jag tänker att det är viktigt att ibland reflektera över varför man har svårt att ge någon annan beröm. Ibland tror jag tyvärr att man, inklusive mig själv, kan vara lite missunnsam!

En föredetta kollega ville byta några ord med mig för några dagar sedan och det första jag tänkte på var, (dumt nog och typiskt mig) vad har jag nu gjort! Det hon ville säga till mig var att hon tyckter jag är duktig på mitt jobb! Jag blev så otroligt paff och varm inombords av de fina orden. De gjorde min dag om och om igen! Med det sagt så måste vi måste bli bättre på att lyfta varandra inte bara i motgångar utan även i medgångar!

Gillar

Kommentarer

Sara Idenfors,
Så sant, så sant! Och så klokt skrivet. Varför är det så svårt att unna någon något bra? Regnar det lycka och framgång på dig så skvittrar det kanske lite på mig ... det är en bra tanke-regel tycker jag!
www.vasterbottenssapa.se
admin
,
Tack snälla Verkligen en bra tanke! Den ska jag bära med mig
Inspirationforpojkar,
Vilket bra inlägg. Håller med dig. Ser detsamma överallt. Tar med mig de kloka orden Sara skriver i sin kommentar och skickar hejarop till duktiga dig.
NOUW.COM/INSPOBYME
admin
,
Men tack snälla du! Vad roligt att du kikar in här! Vad glad jag blir
Ida / Nordic Remake,
Du sätter verkligen ord på det andra tänker Frida. Håller med dig helt och fullt i detta! Du är grym
www.nordicremake.se
admin
,
Tack fina Ida! Det betyder så mycket