Få till en tavelvägg...

Jag älskar snygga tavelväggar och insprireras mycket av dem som verkligen lyckats med att få till det snyggt. Jag tänkte berätta lite grann hur jag jobbar fram mina tavelväggar. Först brukar jag googla eller söka inspiration på bla instagram för att få en idé hur jag vill att formen på min tavelvägg ska vara. Här och här finner ni mycket fin inpriation och mallar som visar hur man bygger en tavelvägg utifrån olika mått på tavlor. Jag själv har dock ganska svårt att hålla mig till mallar utan jag brukar beställa hem de prints/posters jag vill ha i olika storlekar och hoppas att det ska gå att få ihop till nåt bra. Dock brukar jag tänka mig för så att motiven ska passa ihop i färgskala men också i motiv. Jag tycker det är väldigt fint att ha både svartvita prints och i färg blandat i en och samma tavelvägg. Jag vill inte ha en tavelvägg som blir för rörig utan försöker välja motiv som ger balans. Det vill säga att på vissa motiv händer det lite mer men vissa motiv upplevs lite lugnare som ni ser på bilden nedan. Jag tycker också det kan vara fint att ha vissa prints med en vit kant runt om och vissa där motiven fyller ut hela ramen samt att ha olika storlekar på printsen.
När printsen sedan kommit hem tycker jag att det är ett bra tips att lägga ut alla på golvet och sedan pröva sig fram genom att ändra plats på dem tills man känner att det blir rätt. Jag tycker också att det kan vara fint att bryta av med en ram i en annan färg eller material.
När det sedan kommer till att spika upp dem på väggen vet jag att det finns flera tillvägagångssätt. Det smartaste är nog att klippa ut papper efter ramen och sätta ett litet hål i pappret där spiken ska sitta och prova sätta upp det på väggen innan man spikar upp tavlorna. Dock har jag återigen inte det tålamodet utan jag håller upp en tavla och tänker att det blir bra så. Blir det inte det så gör jag ett nytt hål och tänker att jag spacklar för det gamla hålet och målar på.
 

Sedan är det bara ändra innehållet i ramarna allteftersom man blir less. Superbra grej då man känner att rummet behöver lite förändring.

Hoppas ni fick med er nåt litet tips!

 

Gillar

Kommentarer

admin
admin,
Ååå tack! Vad kul att printet kommit! Visst är de fina irl?!
Anna Olsson
Anna Olsson,
De är verkligen jätte fina irl och super kvalité! Blir garanterat fler prints därifrån när vi flyttat till huset.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229