En kväll på Kust!

För ett par veckor sedan blev jag och ett gäng andra instagramtjejer i Piteå inbjudna till Event på Kusthotell. Det finaste hotellet, Piteås stolthet! Igår ägde det rum!

I inbjudan stod det så här:

”KUST Hotell & Spa är så mycket mer än norra Sveriges nya designhotell i hjärtat av Piteå. Det är en upptäcktsresa längs Piteälven – från fjällen i norr till hav och skärgård i söder. Det är en berättelse i 14 kapitel som vi vill ta dig med på.”

Att få ta del av den berättelse som ägare och VD Christina Skoog delgav oss fick håret på mina armar att resa sig och ibland även ögonen att vattnas. Jag är innerligt imponerad av deras verk där allt är planerat och övervägt in i minsta detalj. 

Hon berättade och visade hur allt följer en röd tråd och hur material både till konstruktion av bygget men också till inredningens detaljer noga valts ut. Att betongen som konstruktionen är skapad av innehåller ett ämne som äter upp avgaser i stan och motsvarar ett tusental träd är ju helt otroligt, eller hur?! Eller matten i hotellets korridorer som blandannat är skapat från återvunnen fiskenät upptagna från havet. Alla de stenar som de burit till hotellet från deras egen mark i Jävre och som pryder lobby såväl som rummet är sånna saker som fick mig att häpnas och imponeras och gilla hotellet än mer. Drivkraften har varit att höja Piteås värde men med grunden i det familjära och hjärtliga och det har de verkligen lyckats med! ! Tusen tack för rundvandringen Christina Skoog och Malin Wedin

Här kommer vår kväll i bilder!

Lobbyn är helt fantastiskt snygg och en riktig trevlig plats att ta en afterwork på!
Ett av konferensrummen som också är så otroligt läckert.
Vi fick kika in i samtliga sviter som ör inredda efter årstiderna. Stora Härliga utrymmen. Stora badkar och en innehöll även bastu. Som ni ser så är det otroligt smakfullt inrett! Här hoppas jag få sova någon gång!
Här ser ni ett glimt av en del av de stenar som burits till hotellet från familjens egna mark i Jävre. Samt detta otroligt vackra träd som efter berättelse gjort mig medveten om att den symboliserar och betyder väldigt mycket för detta hotell!
Det bjöds på charkplanka i spa-avdelningen och den var så god. Ett glas bubbel till det satte extra guldkant på tillvaron! Kvällen avlutades sedan i hotellets otroligt fina spa där prat och skratt tillsammans med härliga tjejer gjorde att jag somnade med ett leende på läpparna!

Gillar

Kommentarer