Äntligen ett avslöjande!

Som jag har väntat på detta tillfälle! Att få dela med mig och avslöja lilltoans nya ansikte! Jag är så galet nöjd med alltihopa! Lite småfix som krokar mm är fortfarande kvar men de besluten får mogna fram lite! Innan ni scrollar vidare kan ni kika på förebilder från toaletten HÄR

Nåväl, när vi beslutade oss för att äntligen ta tag i hallen( vi har pratat om det i flera år) så kändes det naturligt att även göra golvet i toaletten då vi skulle installera golvvärme! Först var tanken att ha samma klinker i hall och toa men kom på att det inte alls behövde vara det. Jag har lääänge varit sugen på ett hexagonformat klinker och funderade där ett tag om det skulle bli fint i hallen men med rädsla att det kunde upplevas rörigt på en sådan stor yta så gick den tanken bort. Tanken slog mig då att det skulle passa perfekt i lilltoan som bara är ca 3 kvadrat! Sagt och gjort så började mitt inspirationsletande efter hexagon! Jag fick fantastiskt hjälp på Colorama i Piteå både med ritningar och hemlån! Valet föll tillslut på detta fantastiskt fina klinker från Golvabia , Hexagon Milano city Silver. Ett relativt ljusgrått golv med lite varm ton i. Till det en mörkare fog för att få mönstret att framträda ordentligt! Detta klinker hittade jag hos Colorama .


När beslutet om klinker var spikat växte en tydlig moodboard i mitt huvud och vi bestämde oss för att spackla väggarna för att få bort den väv som satt sedan tidigare. Väggarna har sedan målats med mineralfärg från Jotuns senaste kollektion, Identity, i kulör Comfortgrey! En riktigt varm och behaglig färg. Denna inköptes också hos Colorama . Jag rollade också på ett varv med Jotuns sealer för att undvika missfärgningar på väggarna då de utsätts för rätt mycket stänk mm. Viktigt att tänka på är att provmåla med sealern innan man målar väggarna. Färgen förändras faktiskt en del. Den blir lite mörkare och tappar lite av sin råa känsla. Men på utsatta områden är den ett måste om man vill ha mineralfärg!

Den kommod vi hade sedan innan har givetvis fått stanna kvar men fått en ny look och det blev så bra! Jag har måttbeställt en stenskiva från fantastiska Inredningssten , som varit så hjälpsamma och tillmötesgående! Det blev en skiva i silestone i färg Lagoon! Även den har en varm ton i sig som passade så bra med det övriga färgerna i toaletten! Jag har också bytt de gamla handtagen till nya lite tunnare och smidigare handtag!

Sen har jag också bytt blandare och handfat! Blandaren har jag hittat hos Badshop.se och den kommer från Hansgrohe. Även handfatet kommer Badshop.se Då kommoden är ganska liten så ryms inte vilket handfat som helst. Jag är så glad att jag hittade ett med en diameter som passade perfekt! Även av Badshop.se har jag fått så fin hjälp för att säkerställa att blandaren funkade ihop med handfatet utan att upplevas för stort.

Slutligen har vi också bytt lister till en liten högre modell som heter Älvsbyn och som kommer från vår lokala listspecialist i Arnemark. Att dessutom få den mest noggranna och duktiga snickare jag könner till, Jörgen på Berglunds Bygg i Lillpite, att få till listerna och göra den sista finishen så perfekt att man nästan blir tårögd är en riktigt stor prick över det berömda över I:et!

Tusen tack alla som hjälpt om med vårt lilla projekt! Jag är så tacksamt och galet nöjd!! Hoppas ni som kikar in här också gillar det!


Inlägget innehåller samarbete!

Gillar

Kommentarer

fridastenb
fridastenb,
så himla fint! 🤩
nouw.com/fridastenb
prissberg
prissberg,
Vad fint det blev!
nouw.com/prissberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229